Fericirea vine in stropi de lucruri simple

Sunt în Constanța, într-o zi de iarnă adevărată, deși zăpada nu a apărut încă.

Doar un geam subțire mă desparte de vântul care te spulberă din picioare. Am fost pe dig să fac câteva fotografii și m-am întors atunci când nu mai simțeam butonul declanșatorului sub deget. Aici e cald, aroma de cafea îți gâdilă nările, e plăcut și parcă este o altă lume.

M-am uitat la ceas. Ora, fix 10:10 🙂

Astăzi vreau să iți vorbesc despre lucruri simple.

Multă lume își caută fericirea în timp, în obiecte sau în persoane. În timp deoarece folosesc expresii de tipul:

Când voi face asta…

Când voi învăța asta…

Când voi ajunge în funcția x…

Când îmi voi întâlni iubirea vieții…

Când voi avea familia mea…

…atunci voi fi fericit.

Mai există și cei care își măsoară fericirea în posesiuni materiale.

Voi fi fericit când voi conduce ultimul model de…

Când voi avea câte o vilă pe fiecare continent…

Milionar în lire (nu turcești)…

…și asa mai departe.

Dar omul este făcut să își dorească mai mult. Mereu și mereu. Este o goană nebună care ne ține ocupați toată viața.

Și atunci, ce putem face să fim fericiți acum?

Scriu aceste rânduri la finalul unei săptămâni cum nu am mai avut vreodată. Evenimentele petrecute m-au forțat să privesc adânc în mine, să ma evaluez atât în raport cu mine cât și cu ceilalți. Am realizat și mai mult cât de interconectați suntem de fapt și cum orice acțiune a noastră are reverberații în viețile cunoscuților noștri.

Au fost niște lecții atât pentru mine cât și pentru alții.

Cumva, m-am întors la baze. La lucruri simple.

Nu sunt un geniu, nu sunt cu nimic diferit de tine. Îți povestesc însă acestea pentru că știu că în esență ne dorim cu toții aceleași lucruri. Sper să pot ajuta puțin la rândul meu, așa cum alții m-au ajutat (și mă ajută în continuare).

Deci, ce ai putea să faci ca să fii fericit acum?

  1. Fii autentic. Evaluează cine ești, ce vrei și mergi pe drumul tău.
  2. Ia propriile decizii. Da, câteodată vei lua și decizii proaste. Face parte din joc. Dar mergi mai departe. Există un preț de plată pentru greșeli. Dar și pentru reușite.
  3. Stabilește-ți un obiectiv care te înspăimântă. Un obiectiv de care ți-e frică. Lucrează la el, fă-l să fie realitate.
  4. Înconjoară-te de oameni dragi, care te sprijină și te ridică. Evită negativismul, discuțiile de tip: de ce nu se poate. Nu te ajută cu nimic. Îți taie aripile și rămâi la pământ.
  5. Fă în fiecare zi ceva pentru tine. Fie că ai poftă de o cafea cu aromă aparte sau să te vezi cu o persoană dragă. Nu amâna niciodată.
  6. Fă în fiecare zi ceva pentru altcineva. Poate fi prieten sau nu, e mai puțin important. Atunci când ajuți pe altcineva, te vei simți mult mai bine decât când faci ceva doar pentru tine.
  7. Fă cadouri persoanelor dragi. Nu trebuie să fie nimic ieșit din comun, poate fi o carte despre care știi că i-ar face cuiva plăcere. Sau poți să-i dăruiești puțin din timpul tău.
  8. Când ți-e dor de cineva, pune mâna pe telefon și sună-l / sun-o. Spune-i și de ce.
  9. Trăiește-ți viața, cunoaște oameni din alte cercuri decât ești tu. Experiențele lor de viață sunt importante și îți oferă perspective noi.
  10. Fă exact lucrurile de care îți este frică sau nu ai chef să le faci. Astfel vei vedea că poți, îți vei crește încrederea în tine și îți vei stabili obiective din ce în ce mai ambițioase.

Mai vreau să îți spun ceva. Fericirea vine în stropi. Asta o face cu atât mai valoroasă. Caută să îți construiești o viață frumoasă, presărată cu stropi de fericire. Mult succes!

Daca ti-a placut acest articol si vrei sa inveti si mai multe despre cum să îți găsești fericirea autentică si o multime de alte subiecte interesante, te astept la seminarul Mecanismele Succesului. Click aici pentru detalii.

Am început acest site deoarece știu că uneori ai nevoie de susținere. Alteori de un sfat sau de o perspectivă nouă care să îți aducă rezolvarea unei probleme pe care o întâmpini. Sper ca articolele mele să îți fie de folos și să te bucuri citindu-le, la fel de mult pe cât mă bucur și eu atunci când le scriu. Iar dacă dorești să lucrăm împreună, vizitează pagina de coaching.